Erilaisuuden sietämisestä

Alanurkassa tänään Häsan päätoimittaja pohti suomalaisten suvaitsevaisuutta ja suvaitsemattomuutta. Keskustelu Lammin SPRn pakolaiskeskuksesta on saanut aika monenlaisia piirteitä. On pelottavaa ja surullistakin miten asenteellisia ja yksisilmäisiä osa kommenteista on. On myös typerää olla keskustelematta asiasta kunnolla. Jokainen joka on joskus muuttanut kaupungista toiseen- saatika maasta toiseen, tietää että se vaatii paljon sopeutumista, opettelua, yritystä ja erehdystä. Tilanne on vielä hurjan paljon vaativampi kun lähtö kotimaasta ei ole ollut vapaaehtoinen tai kotiin ei ole paluuta. Meillä sentään saa sanoa ääneen jos on eri mieltä (vaikka moottoriradasta tai moottoritien kattamisesta;)) tai jos haluaa muutosta (vaikka palveluihin) tai jos joku asia ei miellytä. Ilman että tarvitsee pelätä tuleeko joku yöllä hakemaan tai ilman että tarvii pelätä lasten turvallisuudesta tai ilman että voi yht äkkiä menettää kaiken.

Suomi tarvitsee maahanmuuttajia menestymiseen. Suomella on varaa huolehtia apua tarvitsevista kuten meistäkin on huolehdittu. Suomella on myös vastuu paitsi omista kansalaisistaan myös muista.

– ja sitä paitsi elämän perusjutut on samat joka puolella. On aika hieno huomata että ihmiset on ulkoisista erilaisuuksistaan, erilaisista arvomaailmoistaan, erilaisista elämäntilanteistaan ja erilaisista kulttureistaan aika samanlaisia. Suosittelen pikkureissua tai tutustumista uusiin ihmisiin säännöllisen epäsäännöllisesti. Omakin elämä saa vähän perspektiiviä.. ps. terveiset Pohjois-Savosta ja hiihtolomalta. Kiva aloittaa tää uusi blogi!

2 kommenttia artikkeliin “Erilaisuuden sietämisestä”
 1. avatar Finne sanoo:

  On taas yksi, joka kohottaa äänensä ”Monikulttuurisen” yhteiskunnan puolesta, ja oikein sellaisella ”Halleluja”-eläytymisellä, joka määrätyillä tahoilla rehoittaa
  Haluan väittää, että musliimien n.k. kulttuurilla, ei ole minkäänlaista rikastuttavaa sisältöä suomalaiseen yhteiskuntaan.
  Monissa maissa, joihin on muuttanut paljon musliimeja, voi tehdä huomion, etteivät he halua mukautua länsimaisiin tapoihin. Päin vastoin on lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka he vaativat meitä mukautumaan heidän sääntöihinsä.
  Vielä oikein selvä virhe artikkelissa: Että Suomella mukamas olisi varaa auttaa kaikkia apua tarvitsevia. Suomella ei ole varaa ottaa vastaan pakolaisia (jotka eivät koskaan lopu), ennenkuin meidän ”köyhyys-eläkeläisemme” saavat kohtuulliseen elämään riittävän eläkkeen, ja kun ”soppa-jonot” ovat tarpeettomia.

 2. avatar Sari R sanoo:

  Finne- hyvä,
  meitä on moneksi ja jokaisella on paikkansa ja arvonsa. Erilaisuuden sietäminen vaatii erilaisten ihmisten kohtaamista – mutta ennenmuuta on kyse siitä miten ajatellaan ihmisistä yleensä. Mukavaa viikonvaihdetta!

Jätä kommentti

css.php