Tekemisen meininkiä

Olin pari viikkoa sitten Tina Turnerin konsertissa. Uskomattoman hienoa katsoa mitä ihminen jaksaa ja osaa kun saa tehdä sellaista josta tykkää ja jonka osaa.

Kaikessa tekemisessä on olennaista innostus, sitoutuminen, eteenpäin katsominen ja uuden kehittäminen. Jo Rollarit sen sanoivat, vierivä kivi ei sammaloidu… Sama pätee kuntakenttään. Meillä oli rakenne kärryjen ja kiesien ajalta- ja sitä uudistusta aloitettiin kuntaliitoksella myös Hämeenlinnan osalta. Mutta nyt on niiden isojen, oikeasti vaikuttavien päätösten ja ratkaisuiden aika. 

Rakenneuudistuksestakin on saatu miltei kirosana, saippuainen termi, josta ei saa välttämättä mitään otetta. Käytännössähän se tarkoittaa että tehdään asiat eri tavalla kuin ennen, jotta saataisiin aikaan parempia tuloksia, jotta toiminta olisi järkevämpää. Taustalla tietty se että aiempaan malliin ei ole oltu tyytyväisiä tai että entisellä ei ole järkevää jatkaa. Ihan kuiten vaikka auton vaihto.

Taloustilanne on iso mahdollisuus rakenteiden uudistamiselle. Pitää vaan pitää huolta että talous ei muodostu ainoaksi ohjaavaksi tekijäksi, vaan ne Tinan teesit, innostus, sitoutuminen, eteenpäin katsominen ja uuden kehittäminen, on työtä vahvasti ohjaamassa. Näillä eväillä myös tänään julkistettavilla rakenteellisilla uudistuksilla aidosti tehdään parempaa tulevaisuutta ja parempia palveluita hämeenlinnalaisille. Siihen tarvitaan joustoa ja sitoutumista ja rohkeutta katsoa pidemmälle. Toivottavasti siihen ollaan valmiita.

Jätä kommentti

css.php