Kuria vai yhteistyötä?

Kesä ja kärpäset ovat tulleet. Valtuusto on jäänyt kesätauolle ja on hyvä paikka arvioida sen toimintaa ensimmäisen puolivuotiskauden osalta. Uudet toimintatavat, kyselytunnit, ja yleensä entistä avoimempi keskustelu ovat ehdottomia plussia. Uuden Hämeenlinnan toimintatapoihin kuuluu ennen muuta avoimuus, jopa niin että osaa porukkaa ärsyttää;)) Politiikan toimintatapojen käsittely julkisuudessa on erittäin hyvä juttu politiikan uskottavuuden ja päätöksenteon läpinäkyvyyden vuoksi. Jo tammikuussa solmitussa kaikkien valtuustoryhmien yksimielisesti hyväksymässä valtuustosopimuksessa todettiin keskustelun lisäämisen ja valtuustoryhmien työn kehittämisen olevan tärkeä osa kestävän kehityksen Hämeenlinnaa.

Kehittämiskohtia on sitten myös muutamia. Avoimuuteen kuuluu se että keskustellaan puolivalmiista asioista. Luottamus, kunnioitus, toisen kuunteleminen ovat toimivan avoimuuden osa-alueita. Tätä voitaisiin vähän miettiä…kukin omalta kohdaltaan. Aikataulut, organisaation toiminta ja työnjako sekä yhteinen tahtotila ovat myös asioita, joista ei ole ihan yhteistä ymmärrystä tai ehkä näkyäkään. Siksikin niin kovasti toivon sen yhdessä tehdyn strategian valmistumista.
Ja vielä siitä bresneviläisestä ryhmäkurista: Kokoomuksen valtuustoryhmän työskentelytavat ovat nousseet eteenkin joidenkin muiden ryhmien edustajien keskusteluun, ja mikäpä siinä, olen varsin ylpeä ryhmämme toiminnasta ja sitoutumisestä. Homma kestää kyllä tarkemmankin tarkastelun, ja voipa tulla ottamaan oppiakin;)) Toisten hommia ulkoapäin arvioitaessa on kuitenkin iso riski että menee metsään. Joten tässä muutamia tarkennuksia toiminnastamme.  Ryhmämme on käsitellyt, kuten varmasti muutkin ryhmät, kaupungin taloustilannetta viikoittain kokouksissaan sekä sähköpostitse. Kuten useissa kommenteissa ja eri medioissa on todettu, kesäkuun kokouksen pykälä 41 oli erinomaisen tärkeä suunnannäyttäjä syksyllä jatkuville rakenneuudistuksille ja säästötoimille.

Ryhmässämme kukaan ei esittänyt poikkeavaa esitystä tai päätöksestä lipeämistä, päinvastoin, pitkässä ja laajassa keskustelussa todettiin että näin mennään. Päätimme yksimielisesti ryhmänä, että kokoomusryhmä on kaupunginjohtajan esityksen takana. Näin haluttiin selvät sävelet kaupungin eri organisaatioille vaativan työn jatkamiseen. Kaupunki on kokonaisuus, jossa yhden osan liikuttelu vaikuttaa moneen kohtaan. Vaikka säästöillä on kiire, on joka kohdassa kuitenkin tarkistettava että ei tehdä tahallaan hölmöläisten ”peitonjatkuuta”, säästetä niin että homma tulee kalliimmaksi toisessa kohtaa.
Aktiivinen ja innovatiivinen ryhmämme jatkaa, koko ajan opetellen ja kehittyen, työskentelyä. Yhteistyöllä. Mites muilla?

Jätä kommentti

css.php