Uhkia ja mahdollisuuksia

Tapasin tänään illansuussa Lammilla Strömbergin Erkin. Hauska nähdä ihmisiä livenä, kun siis on täällä blogissa juttuja lukenut ja samoja aiheita sivunnut ja kommentoinutkin. Erkki ihmetteli miksi blogiani ei ole kirjautumatta päässyt kommentoimaan. Syy on yksinkertainen ja monimutkainen samaan aikaan. Uskon vahvasti avoimuuteen ja reiluun peliin. Kuitenkin keväällä juttujani kommentoitiin nimettömänä (siinä ei sinäänsä ole mitään vikaa) , reippaasti henkilökohtaiseen perhe-elämääni puuttuen ja suomeksi sanottuna täyttä paskaa jauhaen (anteeksi kielenkäyttöni) Silloin ajattelin että blogin voisi rajoittaa näin… Mutta yritetään avoimesti uudelleen, näin on mahdollisuus saada enemmän kommentteja ja keskustelua aikaan.
Kuntaliitos oli ja on myös uhka ja mahdollisuus samanaikaisesti. Uhka vanhoille tavoille toimia, uhka omalle asemalle, uhka palveluiden ja päätöksenteon etääntymiselle.. Mahdollisuus liitos on uusille toimintatavoille, palveluiden paremmalle järjestämiselle ja isomman yksikön vipuvoimalle. Ennen muuta liitos on mahdollisuus kuntalaiselle. Uhkan liitokselle toi taloustilanne ja ihmisten välinen epäluottamus sekä erilaiset toimintakulttuurit.

Montaa ei voi valita, mutta oman asenteensa voi. Satsataanko mahdollisuuksiin vai selitelläänkö uhkien kautta. Uhkatkin on tunnistettava, mutta ei niitäkään pidä suurennella… Mieti, oletko itse uhka vai mahdollisuus?

Kommentti artikkeliin “Uhkia ja mahdollisuuksia”
 1. Heikki Koskela sanoo:

  Heippa Sari!
  Olet aivan oikeassa.
  Asioihin voi ottaa reippaastikin kantaa, mutta jokaisen yksityiselämä on ns. pyhä alue.
  Päättäjillä on sillä lailla ikävä tilanne, että vasta tulevaisuus näyttää, miten oikeaan päätökset ovat osuneet. Silloinkin tulee tietysti -mitä minä sanoin kommentteja.
  Väitellään edelleen t. Hessu K.

Jätä kommentti

css.php