Yhteisöllisyyttä talkootyöllä

Elämme yhdistysten syyskokousten aikaa. Ensi vuoden suunnittelu on paitsi kaupungilla, myös kolmannella sektorilla saamassa sinetin. Oma yhdistykseni teki viime viikon syyskokouksessaan seuraavan, mielestäni erinomaisen kannanoton. KD haastoi yhdistykset ulkoiluttamaan vanhuksia, mitäs Sinun seurasi haluaa ensi vuodelta?

Hätilän Kokoomus haastaa hämeenlinnalaiset ympäri Hämeenlinnan vaikuttamaan lähiympäristönsä viihtyvyyteen. Haastamme kaikki hämeenlinnalaiset yhdistykset mukaan välittämään toisistamme ja ympäristöstämme.
Lähiympäristömme arvostaminen on lähellä meitä jokaista, jokaisesta itsestämme kiinni. Poimi roska päivässä ja nauti kotiseutusi entistä puhtaammasta luonnosta. Ota kaveri mukaan ja lähde liikkumaan. Hämeenlinnassa on Suomen kauneimmat ulkoilureitit ja luonto. Rantareitti Vanajaveden ympäri, Aulangon puistometsä, Lammin Konnarin koulun ulkoilupolku ja monet muut kotikaupunkimme ulkoilumahdollisuudet antavat meille huikean mahdollisuuden pitää huolta itsestämme ja toisistamme.
Nykyisen taloudellisen laskukauden aikana Hätilän Kokoomus tuntee suurta huolta kotikaupunkimme työllisyystilanteesta ja työttömäksi jääneiden ihmisten hyvinvoinnista. Talouden laskukauden aikana niin työssäkäyvien kuin työttömien työnhakijoidenkin vaarana on syrjäytyä. Hätilän Kokoomus ehdottaa esimerkiksi Aulangon suositun  puistometsän opastekylttien parantamista ja uusimista työllistämistöinä. Lisäksi voisimme yhdessä, talkootyönä, maalata lähiseudun luistelukopin tai jonkun muun pientä pintaremonttia vaativan kohteen.
Kaupungin kannattaa tukea asukkaidensa, yhdistysten ja seurojen tekemää talkootyötä esimerkiksi osallistumalla materiaalien hankintaan. Näin se voi tukea yhteisöllisyyttä sekä kannustaa välittämiseen ja turvallisen elinympäristön vaalimiseen. Yhteistyö on voimaa. Tarjoaisiko Hämeenlinna meille talkookahvit ja maalit?

Jätä kommentti

css.php