Varastettuja ja parastettuja ajatuksia ystävänpäivänä

Ystävä wikin mukaan tarkoittaa hyvää kaveria. Ystävällinen on suopea, hyväntahtoinen ihminen. Lähimäinen on läheinen ihminen, oman kansan jäsen, ystävä. Muukalaisiakin kannattaa kohdella kuten lähimmäistä.
Eilen kuulin erinomaisen puheenvuoron pastori Hilkka Olkinuoralta. Hän puhui tämän päivän ilmapiiristä, turvallisuudesta, uskosta, toivosta ja rakkaudesta. Kuinka meillä voi olla yksinäisiä ihmisiä toisten keskellä? Mikä on kun ei ole ketään johon luottaa, jonka edessä voi olla ihan oma itsensä, epävarma, rikkinäinen tai kuten vanha sanonta sanoo onnellisuuttakaan ei saa näyttää. Ollaan vaan ihan muina miehinä…

Ystävä on läsnä, ystävä kuuntelee, ei tuomitse, neuvoo kysyttäessä, nauraa mukana ja tukee tarvittaessa. Kannustaa, innostaa ja jakaa. Ystävä on läsnä arjessa ja juhlassa.

Ystävyyttä, läheisyyttä ei voi yhteiskunta järjestää. Se meidän on hoidettava jokainen itse. Hyvää ystävänpäivää, ollaan ihmisiä toisillemme, tänään, huomenna ja aina ja iänkaiken aamen!

Jätä kommentti

css.php