Sotekokeilu vastaus myös Kanta-Hämeen terveydenhuollon kehittämiseen?

Hämeenlinnan seudulle sopisi erinomaisesti STM:n sotekokeilu, Rauman, Kouvolan ja Pirkanmaan malliin. Nykyinen terveydenhuollon järjestämistapa seudulla on teennäinen ja väliaikainen ja hyötyisi ulkopuolisesta selvitysmiehestä. Olennaisinta on madaltaa raja-aitoja erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon väliltä ja vahvistaa perusterveydenhuoltoa. Saumattomasti ja tehokkaasti toimivat hoitoketjut ovat asukkaiden ja yhteiskunnan etu.

 

Lainsäädäntö antaa mahdollisuuden kokonaan uuteen tekemiseen, nyt tarvitaan seudulle taas sitä aktiivisuutta ja rohkeutta kokeilla ja kehittää uusia toimintatapoja, josta Hämeenlinnan seutu tuli valtakunnallisestikin tunnetuksi vuosituhannen vaihteessa.

 

Erikoissairaanhoidon säilyminen seudulla vaatii sen vahvistamista ja yhteen hiileen puhaltamista. Maakunnan sisäisen aluepolitiikan aika on ohi ja koko Kanta-Hämeen rakenne kahden yliopistosairaalan välissä etsii uutta roolia. Tehokas ja toimiva työnjako maakunnan sotealueiden, erikoissairaanhoidon ja erva-alueen välillä turvaa tehokkaat ja laadukkaat palvelut.

 

Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteinen kehittäminen voisi olla se uuden seutuyhteistyön alku, jota päättäjät jokaisessa seudun kolmessa kunnassa ovat toivoneet. Ei Hattulan, Hämeenlinnan tai Janakkalan ehdoilla vaan seudun asukkaiden ja elinvoimaisuuden parhaaksi. Tämä kortti kannattaa katsoa ja etsiä omia ratkaisuja!

Jätä kommentti

css.php