Aidosti ja avoimesti

Olisi kauhean kätevää jos voisi suunnitellessa ja kehittäessä valita ne asiat jotka tarvitsee ottaa huomioon. Välittämättä siitä, mitkä asiat oikeasti vaikuttavat ja jotka ovat merkittäviä kokonaisuuden kannalta. Pahuksen paljon on ihmisiä, jotka kuitenkin toimivat näin. Ihan iloisesti ja vakuuttavasti puhuvat ja selittävät asioita pää pensaassa tai läpät silmillä. Esimerkkejä vaikkapa HAMK, seudun kuntarakenne, Kreikkatuki…

Hellstenin ulostulo sunnuntain lehdessä on tehnyt tehtävänsä, kirvottanut keskustelua tilanteesta mutta valitettavan vähän vielä tulevasta. Faktaa on että tarvitaan yhteinen ekosysteemi, yhteinen näkemys ja luottamusta synnyttävät yhteiset  työtavat jotta löydetään koko Hämeenlinnan seudulle järkevät tavat toimia. Siinä meidän kaikkien päättäjien on syytä ottaa lusikka kauniiseen käteen ja nöyrtyä sekä katsoa pitkälle tulevaisuuteen. Asukkaiden hyvinvoinnin ja seudun elinvoiman takia. Kunnilla ei ole itseisarvoa vaan ne ovat olemassa kuntalaisiaan varten.

Toivoisin että ne jotka puhuvat pää pensaassa esittäisivät myös näkemyksen mihin se johtaa. Nykytilan säilyminen nääs ei ole vaihtoehto.

2 kommenttia artikkeliin “Aidosti ja avoimesti”
 1. Sari Rautio sanoo:

  Jatketaan vielä listaa asioista, jotka on hoidettava tässä ihan tämän vuoden aikana.
  – Sairaanhoitopiirin strategia, joka sisältää oikeita valintoja (lue myös luopumista jostain ja panostamista johonkin toiseen)
  – Terveydenhuollon kestävä rakenne. Tein ehdotuksen jo pari kuukautta sitten seudullisesta selvityksestä sotealuehankkeesta., löytyy täältä blogista.
  – Aito yhteistyö seudun ja maakunnan eri toimijoiden välillä. Aiemmin täällä Hämeessä on mennyt sen verran mainosti että ei ole ihan hirveästi tarvinnut välittää mitä muut samalla kentällä touhuaa. Tämä kysyy sitkeyttä, nöyryyttä ja ihan yksinkertaisesti riittävää ja riittävän konkreettista keskustelua joka tasolla. Kerran puolessa vuodessa tapaaminen ei riitä.
  – HAMK ja koko korkeakoulustrategia. Entinen on vanhentunut ja siksikin ollaan vaan reagoitu muuttuviin tilanteisiin, nyt on siirryttävä etupainotteiseen työskentelyyn eli ennakoitava.

  Lisäksi vielä kansainvälistyminen, kestävän kehityksen saaminen kaiken toiminnan ohjaavaksi tekijäksi ja terveyshyöty…. hommaa riittää. Ihan ei ole homma valmis vaan vaatii vielä paljon työtä. Oikea suunta kuitenkin. Vahvuuksina ja voimavarana on sijainti ja vahva ihmisten väliseen vuorovaikutukseen perustuva paikallinen kulttuuri.

 2. Sari Rautio sanoo:

  Vielä kertaallen jatkan tästä teemasta. Vuorovaikutus ei synny itsekseen vaan vaatii tahtoa ja halua ymmärtää toista sekä niitä yhteisen tekemisen paikkoja. Tänään istuttiin seudun valtuustoryhmien puheenjohtajien kanssa, tutustuttiin toisiimme ja puhuttiin ihan konkreettisista yhteisistä tekemisistä. Mainio tilaisuus. Suosittelen kaikille eri kokoonpanoille tavoittellisia illanviettoja yhdessä, avoimin mielin, mahdollisuuksia hakien. Siitä se syntyy, se ”tietty muutos”
  Sari

Jätä kommentti

css.php