Ennaltaehkäisyä parhaimmillaan!

Tein valtuustoaloitteen hämeenlinnalaisten hyvinvoinnin edistämisestä liikunnan avulla eilen valtuustossa. Joku fiksu sanoi joskus että jos liikunnan vaikutukset olisivat pillerin muodossa, olisi lääketieteen Nobelin palkinnon saaja selvillä. Jokainen voi itse ottaa tuon nobelistin roolin, ja edistää omaa ja läheistensä hyvinvointia liikkumalla päivittäin, vähän kerrallaan, iloisella ilmeellä ja siellä missä itselle sopii.

Kunnan tehtävä on jo perustuslainkin mukaan edistää kuntalaisten liikkumismahdollisuuksia, liikunta- ja kuntalaki antavat omat velvoitteensa. Lisäksi se on vielä taloudellisesti järkevää, hyvinvoivat kuntalaiset ottavat vastuuta omasta elämästään ja veroeuroja jää muihin palveluihin.

STMn julkaisemat Suositukset liikunnan edistämiseksi kunnissa on syytä ottaa esiin joka kaupungissa ja kylässä nyt ensi vuoden toimintaa suunniteltaessa. Että rahat riittäisivät…

Jätä kommentti

css.php