Naapureilta oppimassa?

Kirjoitin 8.3:” Tänään julkaistavan esityksen toivon olevan alku uudelle keskustelulle, kuntien omalle pohdinnalle ja harkinnalle, sekä ennen muuta avoimelle vuoropuhelulle ja yhteiselle tavoitteen asetannalle myös Hämeenlinnan seudun kuntien kesken. Rakennetyöryhmän esitys tarjoaa keskustelulle pohjan. Myös sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteisiin on löydettävä toimiva malli kevään aikana. Tässäkin olemme kaikki yksin liian pieniä.
Parasta kuntauudistamista on, että kunnat itse, vapaaehtoiselta pohjalta aktiivisesti löytävät omalle alueelleen sopivia ratkaisuja. Hämeenlinnan seutu on ollut edelläkävijä seutuhallinnossa ja yhteisessä tekemisessä. Nyt olisi aika jatkaa samaa työtä.”

Mustaksiikin nimetystä keskiviikosta on nyt viikko aikaa. Keskustelua on virinnyt, ja näyttäisi siltä että palveluista ja eteenkin sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä saadaan aikaan vuoropuhelua naapureiden kesken. Meillä Hämeenlinnan seudulla olisin itse erityisen kiinnostunut paitsi erikoissairaanhoidon tulevaisuuden järjestelyistä, myös muutamista hyvistä malleista naapureissa. Janakkalan-Hattulan perusterveydenhuolto on onnistunut jossain mitä me Hämeenlinnassa vasta haparoimme, ihmiset ovat tyytyväisempiä palveluun ja sitä on saatavilla riittävästi. Samoin Hattulan päivähoidon tuntilaskutus idea on äärimmäisen kiinnostava tapa lähestyä lasten subjektiivista päivähoitoa. Eli, keskuskaupunki ei todellakaan varmasti muuallakaan ole se jossa kaikki hommat hoituu parhaiten, vaan se ketteryys jota kehyskunnissa löytyy on hienoa. Miten tästä pääsisimme eteenpäin?

Sari

2 kommenttia artikkeliin “Naapureilta oppimassa?”
 1. avatar Kari Ventola sanoo:

  Huomenta Sari,

  Mielenkiintoinen avaus. Ensimmäisen kerran johtava hämeenlinnalainen poliitikko myöntää, että naapureilla on hyviä käytäntöjä, joista kaupunkikin voi oppia uutta.

  T. Kari

 2. avatar sarirautio sanoo:

  Hei Kari,

  pitäisi päästä yhteisen pöydän ääreen, niin luulisin että aika paljon hyvää löytyy ja ehkä vielä jotain ihan uuttakin?

  Sari

Jätä kommentti

css.php