Vastaus rohkeaan esitykseen?

Jännitysnäytelmässä ”kuntarakenteen hallinnollinen uudistaminen” on vuorossa kuntien vastaukset Valtiovarainministeriön kysymyksiin. Deadline vastauksiin on 13.4. Hämptonin kaupungissa avoin prosessi on edennyt kaupunginhallituksen esitykseen valtuustolle. SE käsitellään maanantaina 19.3. Viime maanantain iltakoulun pohjalta työstetty esitys on kaikkien nähtävillä ja löytyy osoitteesta http://ktweb.hameenlinna.fi/

Kaupunginhallituksen listalta löytyy esitys Hämeenlinnan kaupungin lausunnoksi kuntauudistukseen. Suosittelen lukemaan, ja mieluusti perehtyisin myös naapureiden lausuntoihin. Uskon että yhdessä olisimme enemmän ja saisimme aikaan jotain nykyistä parempaa. 1+1+1= yksi menestynyt vaikkapa Vanajan kaupunki? 

Sari

Kommentti artikkeliin “Vastaus rohkeaan esitykseen?”
 1. Sari Rautio sanoo:

  Eilinen valtuusto hyväksyi lopulta huolellisesti valmistellun esityksen. Valtakunnan medioissa kuullut vasta-argumentit olivat löytäneet tiensä myös Hämptonin valtuustosaliin, on väärin tehty, väärin valmisteltu ja ainakin ihan väärästä päästä liikkeelle. Palvelut edellä ja kunnat itse toimeen… Jos se tie etenisi, oltaiisin paljon pidemmällä. Valtuustossa keskusteltiin pitkään onko kaupungin lausuntosta mahdollisuus tulkita tuki pakkoliitoksille. Ainoa kohta missä sana ”pakko” esiintyy, on kysyttäessä kantaa ministeriön käynnistämiin kuntajakoselvityksiin. Lausumme ”Yhtäältä pakkokeinoja tulisi välttää, mutta toisaalta Hämeenlinnan näkökulmasta uudistuksia olisi tehtävä välittömästi eikä vasta tilanteen lopullisesti kriisiydyttyä.” Eli selvittää kannattaa, jotta tietää mitä vastustaa….Soteasioissa eteenkin. Ennakkokaavailujen mukaan pääsemme antaamaan myös siitä näkökulmasta lausunnon vielä ennen kesälomia.

  Tosiasia kun on että yhtään täydellistä kuntaa ei Suomessa vielä ole, vaan jokaisessa on kehittämistä, parantamista ja uudistamisen tarvetta. Jospa voisi oikeasti katsoa myös naapureilta mallia, ja keksia yhdessä vaikka jotain ihan uutta? Ja niin että asukkaatkin siihen pääsisivät mukaan vaikuttamaan.

  Edelleen, ne vaikuttamissivustot ovat auki. http://www.owela.fi Nyt kannattaa laittaa viestiä liikkeelle.
  Torilla tavataan!

  Sari

Jätä kommentti

css.php