Vauvasta vaariin hyvää elämää- pidä huolta!

Valtion budjetti vuodelle 2013 saatiin koottua. Paljon hyviä uudistuksia on sisäänkirjoitettuna paksun kirjan sivuille.  Hillittömän huomion saanut vanhusten laitoshoivan mitoituskeskustelu on jättänyt varjoonsa monta muuta asiaa.

Ikäihmisten kotihoitoa, omaishoitoa ja laitoshoitoa on kaikkia kehitettävä tasa-arvoisen ja tarpeenmukaisen hoivan aikaansaamiseksi. Kehittämisen painopisteen on oltava ennalta ehkäisevissä palveluissa ja kotipalveluissa, jotta mahdollisimman moni ikäihminen saisi asua omassa kodissaan turvallisesti elämänsä loppuun asti. Tätä me suomalaiset selvitysten mukaan haluamme.

Kotihoivaa tukee myös omaishoidon tukipalvelujen lisärahoittaminen. Ne saavat lisää rahaa 10 miljoonaa euroa. Tätä tulee myös kuntien tukea tiukkoinakin aikoina. Se on inhimillistä, ja kokonaistaloudellista.

Ja lopuksi.Parasta satsausta ikäihmisten tulevaisuuden palveluihin on hoitaa nykynuoret ja lapset kunnolla. Siinä me voimme tehdä paljon budjetin kautta, mutta ennen muuta jokaisen omalla toiminnalla. Viime viikon karmaisevat uutiset pienen tytön surmasta, tai 10-vuotiaan yliajopaikalta pakenevasta kuskista tai välinpitämättömyydestä kiusaamista kohtaan, kertovat jotain kummallista yhteiskunnastamme. Jokaisen lapsen oikeus on olla rakastettu ja huolehdittu. Ja jokaisen aikuisen velvollisuus on puuttua, jos jonkun lapsen oikeutta on loukattu. Lapsen itsensä, ja meidän kaikkien tähden.

5 kommenttia artikkeliin “Vauvasta vaariin hyvää elämää- pidä huolta!”
  1. sarirautio sanoo:

    http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/53150-jari-sinkkonen-ylelle-moni-lapsi-elaa-kotihelvetissa-ruoaksi-vessapaperia-haaleassa Ei näitä pitäisi lukea lehdistä, vaan lapsista on pidettävä huolta. Omista ja naapurin. Ystävällinen sana ja hymy vastaantulevalle lapselle, ja kysymys ”mitä kuuluu” on tärkeää. Sama tietty pätee naapurin (ja omiin) mummoihin ja vaareihin.

    Välittämistä ei voi ulkoistaa,.
    Sari

Jätä kommentti

css.php