Politiikka on joukkuepeliä

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen tilaa ja toimintakykyä on arvioitu monessa eri kohdassa ja tilanteessa kuluvan kauden aikana. Valittaen täytyy todeta että ulospäin syntynyt kuva on varmasti herättänyt kummastusta ja jopa epäluuloa asioiden hoitamisen tasosta. Lätkäpiireistä tuttu leijonat ja lampaat – jako soveltuu kuitenkin huonosti poliittisten luottamustehtävien arviointiin. Jokainen joka näinä aikoina uskaltautuu mukaan kunnallisdemokratian toteuttamiseen ja yhteisten asioiden hoitamiseen, ja on pelaavassa kokoonpanossa, on sankari. Kaikki eivät kuitenkaan pelaa samaa paikkaa vaan on erilaisia rooleja.
Valtuustoryhmien roolia on haluttu lisätä valtuustosopimuksen mukaan. Se näkyy työskentelyssä ja julkisessa keskustelussa. Varsinainen vaikuttamistyö ja ennakoivat keskustelut, ne pelikirjat, tehdään valtuustoryhmissä, valmistelevissa keskusteluissa ja vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Puheenvuorojen pituuksilla voi mitata käytettyä aikaa, eipä juuri muuta. Mummoani lainaten, tyhjät tynnyrit kolisevat usein eniten. Tarkennus myös valtuuston puheenjohtajiston rooliin hallituksen pelikentällä, heidän tehtävänään on valvoa valtuuston tahtotila toteutumista KH työskentelyssä. Tämä tehdään osallistumalla puhe- ja läsnäolo-oikeudella kokouksiin ja muuhun työhön. Ja varsin aktiivisesti kaikki neljä sitä oikeuttaan käyttävät.
Politiikan kentillä, yhteisten asioiden hoitamisessa, saa asioita vietyä eteenpäin, kun kohtelee toisia niin kuin toivoisi itseään kohdeltavan. Hallituksen pöydän ympärillä noudatetaan yhdessä sovittuja pelisääntöjä, hallintosääntöä ja lakia. Ja kuten kaukalossakin, sääntöjen rikkomuksesta joutuu jäähylle tai saa pelikiellon.

Kirjoitus on julkaistu Hämeen Sanomissa 28.4.2016

34 kommenttia artikkeliin “Politiikka on joukkuepeliä”
 1. Leo Leppänen sanoo:

  Moro!
  Hämeenlinnassa kaupunginhallituksen jäsenet ovat erinomaisesti perillä kaikissa tilanteissa kaupunginvaltuuston tahtotilasta, koska kaikki ovat aktiivisia valtuutettuja. Valtuuston puheenjohtajistolla ei voi olla tahtotilasta salattua tai parempaa tietoa. Sen sijaan ryhmien puheejohtajilla saattaa joskus olla.
  Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan (Kiemungin) asema on poikkeuksellisen vahva. Hän on kyläpolitiikan eliitin ykkönen. Ydinkysymys kuuluu: Onko Kiemungilla vaikean joukkuepelin johtamiseen riittävät yhteistyötaidot?
  Leo Leppänen

 2. Tapsa sanoo:

  Harkinta, maltti ja soisiaaliset kyvyt eivät ole valtuuston johtajan vahvinta aluetta.

  Jos lähdetään leikkimielisesti Rautiota mukallen sitten tuohon jääkiekkoleikkiin mukaan, niin hallinossahan on nyt jo tovin pelannut kaksi joukkuetta aika epätasaväkisin kokoonpanoin – toisessa sanotaan nyt sitten vaikka oransissa joukkueessa on pelannut 7 ja sinisessä joukkueessa 4 pelaajaa. Sinisten kärkipelaaja ajautui tannoin paitsioon ja yritti koukata, ja nyt tuomarit harkitsevat hänen kohtaloaan. Oranssi joukkue otti kuitenkin ennen tuomareiden päätöstä ohjat käsiinsä ja laittoi sinisten ykköspelaajan jäähylle.

  Oranssien keskushyökkääjä taklasi puolestaan sinisten laitahyökkäjän, josta tuomarit jo langettivat keskushyökkääjälle tuomionkin, mutta oranssit katsoivat ettei rangaistus ole oikea ja antoivat hyökkäjän näin jatkaa peliä. Tämä ei kuitenkaan oransseille riittänyt, vaan heidän mielestään taklattu sinisten pelaaja pitää myöskin saada rangaistavaksi ja jäähylle. Ongelma tässä nyt vain näyttää olevan se, ettei oikein kukaan tunnu varmasti tietävän mitä sääntöä sinisten laitahyökkääjä on rikkonut. Oranssit vetoavat siihen että sinisten laituri on kävellyt punaisia valoja päin kaupungilla tai jättänyt tarjottimen pöyttänsä lounaspöydässä, mutta kun ne eivät kuulu oikein enää jääkiekkoon.

 3. Sari Rautio sanoo:

  Kiitos lätkäpohdinnasta! Niin, oranssit kuitenkin halusivat lähteä tähän vastakkainasetteluun- määrittelivät pelin ja vastustajat. Edelleenkään kok sd vihr eivät ole yksi joukkue, kuten oranssi pro. Säännöt on kuitenkin kaikkien 7 ryhmän yhdessätekemät, joten niitä voi olettaa noudattavan.
  Viisainta olisi kaupungin näkökulmasta että kaikki pelaisivat samaan maaliin, hämeenlinnalaisten hyvinvointia kohti.
  Ja Leo Leppäselle: siksihän pelisääntöjä tehdään että me vajavaiset ihmiset osaisimme toimia yhdessä.
  Sari

 4. Harri sanoo:

  Tapsan kirjoituksen värit oli valittu loistavasti. Niitä molempia kun juhlitaan parasta aikaa Tampereen keskustorilla Periaatteessahan kyse onkin saman joukkueen pelaajista, vaikka täällä ei siltä näytä, eli kuin Tapparan harjoituksista.
  Outoa on se, että vastapuoli voi jakaa rangaistuksia, kuin jonkinlainen oikeus?
  Hifkihän olisi voittanut, jos se olisi saanut päättää finaaleissa jäähyilystä.

  Jää tosiaan outo kuva kaupungin politiikasta, kuten aloituksessa kerrotaan. Ihan kuin pelattaisiin vain aikaa ja roikotetaan toisiaan vuorotellen hirressä? Jonkinlainen valiokuntakin oli välissä, samojen joukkueiden edustajista koottuna, samassa suhteessa. Sen taakse ei kannattaisi varmaan mennä tuomioita jaettaessa?
  Koskahan nämä värit saadaan samaan paitaan, kuten Tampereella?

 5. Ismo Soukola sanoo:

  Voi voi….

  Jäin vain kaipaamaan värssyä opiksi ottamisesta ja puhtaalta pöydältä jatkamisesta.

  No, toisaalta, pöytää on pyyhitty puhtaaksi niin ahkeraan, ettei ole enää maalia pinnassa ja tikkuja alkaa tulla sormiin. Eikä mitään ole opittu.

  Olisikohan vika sittenkin pöydän pyyhkijöissä?

 6. Erkki Strömberg sanoo:

  Jääkiekkoa on vaikea oppia aviovuoteessa.
  Joukkuepeliä jos ei osaa, ei osaa, vaikka kuinka hallitsisi ”jääkiekkotermit”.
  Sari pelaa vain oman joukon kanssa, siinäkö syy?

 7. Kari Ilkkala sanoo:

  Sari,

  kuuden ällän ällillä varustettuna ymmärrät varsin hyvin, että voima aiheuttaa aina vastavoiman. Jos, kuten annat ymmärtää, kokdem osaisi kaikkia tyydyttävän joukkuepelin, niin mitään vastakkainasettelua ei syntyisi.

  Teidän kokdemin vuosikymmeniä jatkunut valtanne väärinkäyttö on nostanut, nostaa nyt ja tulee jatkossakin nostamaan ryhmittymiä ja henkilöitä vastaanne. Me Karit, Lulut ja Prot ollaan, Sari, suoraa seurausta nomenklatuuranne voimankäytöstä, ja meitä tulee aina lisää entisten tilalle. Poliittisen enemmistövallan mahdollistama voiman väärinkäyttö jakaa, ei yhdistä – yhteistyö on AINA ensisijassa enemmistön vastuulla.

  Lauseesi ”Viisainta olisi kaupungin näkökulmasta että kaikki pelaisivat samaan maaliin, hämeenlinnalaisten hyvinvointia kohti” sisältää ongelman ytimen: kokdemilla ei ole yksinoikeutta hämeenlinnalaisten hyvinvoinnin ja sen saavuttamisen keinojen määrittelyyn.

  Valtavirran ekonomisteilla ei parhaillaan ole aavistustakaan, miksi taloudessa kaikki menee päin prinkkalaa.
  Hämeenlinnan päättäjillä ei parhaillaan ole aavistustakaan, miksi Hämeenlinna ei kasva, vaikka brändäämme itsemme lähellä olevaksi vuorivillapaketiksi. Myymme jotain, mistä kaikki kysyttäessä tykkäävät, mutta kukaan ei halua ostaa.

  Kyse ei ole siitä, ettemmekö kykenisi tekemään hyviä asioita. Ongelma on se, että emme osaa olla tekemättä jokaista kymmentä hyvää asiaa kohden yhtä täydellisen idioottia asiaa, joka syö yhdentoista hyvän asian hyödyt. Ns. kasvuinvestoinneistamme tulee mieleen kuuluisa Einsteinin määritelmä: ”Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia.”

  Meillä on nyt kaikilla johtopaikoilla henkilöt, jotka eivät pyrikään muodostamaan yhtä joukkuetta ja johtamaan sitä kaikkien eduksi.

 8. Lauri Kivimäki sanoo:

  Sari ”kaikessa mukana” Raution ja Iisakki ”uppercut” Kiemungin on turha puhua poliittisesta yhteispelistä kaupunkilaisten hyväksi, koska kokdem akseli lähtee aina ja yksipuolisesti siitä, että mitä he ovat käskeneet virkamiesten asioista valmistella on ainoaa ja oikeaa.. Tämä on jotenkin ymmärrettävää, koska vuosikymmenet kaupungin asiat on hoidettu pienessä sisäpiirissä ja vastavoimaa ei ole ollut. Nykypäivään olisi aika siirtyä. Hämeenlinnahan on kuntaliitoksen jälkeen maalaiskaupunki. Sen tunnustaminen osoittaisi jonkinlaista poliittista älykkyyttä.

  • Antti Sulonen sanoo:

   Hämeenlinna on laajentunut pinta-alallisesti, mutta maalaiskaupunki se on aina ollut, jo ennen kuntaliitoksia.

 9. Tapsa sanoo:

  Peliä olisi varmasti rauhoittanut huomattavasti se, että koska oranssi tuomitsi jo ennen tuomion lukua sinisten keskushyökkääjän jäähylle, olisi tuomion jo saanut oranssin kärkimies siirtynyt vastavuoroisesti vilttiin. Oranssin hyökkäävä pakki antaa mielellään ymmärtää säännöistä sovitun yhdessä sinisten kanssa, mutta katsomosta käsin tilanne näyttää kyllä ihan muulta. Vaikka pelissä on erotuomaritkin, niin oranssi sanelee säännöt ja jakaa omat tuomionsa, jotka parhaiten heidän intressejään palvelevat. Vähän tässä toki katsojia ihmetyttää, että miksi oranssi yleensäkään tahtoo tietää tuomareiden tuomiot, koska he jakavat jo omat tuomionsa ennen tuomion lukua – no ehkä oranssi hakee ns. tuplatuomioita, joita on sitten ennen finaaleja mukava heilutella yleisölle,

 10. Antti Sulonen sanoo:

  Kullähän se olisi mukavampi, että hallituksen ja valtuuston puheenjohtajat pysyisivät asioissa eivätkä ryhtyisi kaupunginhallintoa poikasten peleihin vertaamaan.
  Pyöreän pallon perässä juoksijoita riittää samoin kuin jääkentillä tappelijoitakin, olkoon heillä omat sääntönsä.

 11. sarirautio sanoo:

  Tervehdys!

  Kiitos kommenteista. Kuten aloitin kirjoitukseni, totesin että lätkäpiireistä tuttu leijonat ja lampaat – sopii huonosti politiikkaan. Vertaus on kuitenkin aika oiva joukkuepelin osalta. Vastakkainasettelun aloitti PRO kampanjoinnin aikana. Lainaukset löytyy edelleen ryhmittymän nettisivuilta. Siitäkin huolimatta lähdimme kaikki yhdessä rakentamaan yhteistä valtuustokautta valtuustosopimuksen kautta. Johon sitouduimme kaikki ryhmät, ja jonka perusteella jaettiin paikat jne. Siihen pohjautuen rakennettiin kaupunkistrategia yhdessä, kaikkien valtuutettujen toimesta. Ja varsin hyvin yhteistyö toimiikin liki kaikkien valtuutettujen kanssa. Ja väitän että sama kokemus on puolin ja toisin.

  Mutta pelisääntöjen rikkominen, valehteleminen ja vehkeily ei kuulu asiaan. Tätä valitettavasti Kari Ilkkala harjoittaa edelleen uusimmissa kirjoituksissaan, irrottaen sanoja asiayhteyksistään ja tahallaan väärinymmärtäen voidakseen saada ihmisiä epäsuotuisaan valoon. Luottamuksellinen yhteistyö ei ole mahdollista silloin. Nina Suomalainen kirjoitti omassa FBssään näin: ”Tuli mieleen; kun omissa hommissa tuloksekkain tapa käydä dialogia on olla nolaamatta julkisesti keskustelukumppaneita, työkavereita tai nk.vastapuoltakaan, niin politiikassa se on tullut tavoitteeksi, ja lähes ainoaksi sellaikseksi.” Liittyy niin oivasti aiheeseen.

  Arvostan kaikkia kansan valitsemia valtuutettuja, ja kaikkien kanssa tehdään normaalia yhteistyötä. Toivon että fokus loppukauden tekemisessä olisi yhteisessä rakentamisessa eikä rikkomisessa. Sen kaupunkilaiset ansaitsevat. Ja lopuksi toivon, tai jopa vaadin, virkamiehille työrauhaa. On asiatonta haukkua ja arvostella julkisesti virkavastuulla toimivia ihmisiä luottamushenkilöasemasta.

  Kaikesta huolimatta aurinkoista päivää ja hyvää vappua kaikille!
  Sari

 12. Antti Sulonen sanoo:

  Sari kirjoitat näin: ”Valittaen täytyy todeta että ulospäin syntynyt kuva on varmasti herättänyt kummastusta ja jopa epäluuloa asioiden hoitamisen tasosta”

  Iisakki Kiemunki kirjoitti 8.8.2014 näin: ”Ymmärtääkseni huhu multien laittomasta myynnistä on syntynyt puhtaasti Suomi24-keskustelupalstalla. Jos voidaan osoittaa, että maa-aineksia on myyty ilman lupaa, niin kyseessä on luonnollisesti rikosoikeudellinen asia. Tälläisestä myynnistä ei kuitenkaan ole mitään näyttöä. Aivan varmasti asia selvitetään viimeistä grammaa myöden, jos tonttikauppa ei toteudu.”

  Tonttikauppa ei ole toteutunut ainakaan SCC:n kanssa, joten mihinkä toimenpiteeseen kaupunginhallinto on ryhtynyt näyttääkseen asioiden hoitamisen tason? Ulospäin näyttää siltä, että taso ei ole kovinkaan korkealla.

 13. Hannu Jauhiainen sanoo:

  Kun arvoisa kh:n puheenjohtaja nyt täällä netin syöväreissä näyttää viisauttansa jakelevan, niin en malta olla kysymättä häneltä erästä mieltäni askarruttavaa asiaa.

  Pohjaan kysymykseni pääosin lehtitietojen varaan. Häsa kirjoitteli taannoin että kaupungin osakeyhtiöiden toimitusjohtajat; Hassinen ja Riekkola ottivat kopiokoneita toimittavalta yhtiöltä lahjoituksia useiden kymmenien tuhansien eurojen arvosta. Sitten lehden mukaan molempien toimitusjohtajien tekemät sopimukset ko. kopiokonefirman kanssa teettivät satojen tuhansien tappiot Hämeenlinnan kaupungille. Kopiokonefirman toimitusjohtaja sai sittemmin tuomion (joskin yllättävän lievän) myöskin Hämeenlinnan käräjäoikeudessa miljoonien petoksista.

  Kaupungin yhtiöiden toimitusjohtajia epäiltiin syystäkin lahjuksen ottamisesta, mutta kas kummaa viidessä vuodessa ei keissiä saatu tutkittua ja näin jutut ehtivät vanhentua. Ymmärtäähän sen tietysti ettei viidessä vuodessa tietenkään tällaisia kukaan ehdi tutkia.

  Kaupunki katsoi lisäksi ettei toimitusjohtajia voi viedä vastuuseen heidän veronmaksille tuottamistaan satojen tuhansien tappioista. Niin siis se kysymys kuuluukin että menikö sinusta Sari Rautio kaikki nyt ihan oikein ?

 14. Hannu Jauhiainen sanoo:

  Ymmärrän että kysymykseni on kiusallinen, enkä näin ollen odota edes vastausta Sari Rautiolta. Sensijaan odottaisin sari rautiolta jonkin asteista moraalin ja oikeuden tuntoa yhteisten asioiden hoitoon, sen sijaan että pari toisinajattelijaa yritetään väen vängällä ajaa ulos hiekkalaatikolta.

 15. Lauri Kivimäki sanoo:

  Rautio Kirjoittaa politiikasta joukkuepelinä. Kuinka se voisi Hämeenlinnassa olla joukkuepeliä, jos vastapuoli saa pallon vihelletään heti paitsio, ei päästä aloittamaan edes pelin rakentelua (tämä siis potkupallosta ei lätkästä.)

 16. Sari Rautio sanoo:

  Jonkinlaista moraalia kaipaan minäkin, ja yhteisten pelisääntöjen kunnioittamista. Muuten saa olla ihan mitä mieltä haluaa, mutta yhteistyössä pitää pelata samoilla säännöillä. Ja meillä kun ne vielä sovittiin ihan yhdessä kauden alkaessa… Kivimäen kommenttia en ymmärrä, mistä pelistä mahtaa puhua?
  Syyttäjän toiminnasta olen samaa mieltä kysyjän kanssa. Merkillistä että viidessä vuodessa ei päästy eteenpäin.
  Sari

 17. riitta nyqvist sanoo:

  Olisikohan kyse epäreilusta potkupallosta Sari.
  Miten voit taklata äitinä kilpakumppanisi Lulun lapsenruokkojutussa,
  ilkkuessasi häntä facebookissasi.
  Tiedä häntä, moraalin puutettako ja pelisääntöjen rikkomista, yhtä kaikki.
  Riitta

 18. Tapsa sanoo:

  Sari Rautio on niin sanotusti hieman siistitty versio Iisakki Kiemungista ja halusi ehkä osoittaa lojaaliutensa Kiemungille ja varmasti sen vuoksi jakoi lapsenruokkoa sivuillaan. Oikeuden mukaan Kiemungin toiminta oli omiaan halventamaan Ranteen mainetta ja loukkasi näin Ranteen kunniaa tahattomasti ja ymmärtämättömyyttään ja Rautio on näin ollen talonpoikaisjärjen mukaan siis syyllistynyt samaan. Henkilökohtaisesti olisin kyllä odottanut Rautiolta maltillisempaa ja sovittelevampaa asennetta, ihan noin jo yhteisten asioiden hoidonkin kannalta.

  Ps. nimimerkki sallittaneen koska Iisakki Kiemunkikin käyttää sitä nykyisin

 19. Sari Rautio sanoo:

  Riitta puhuu puuta heinää. Olen jakanut kirjoituksen jonka otsikko oli jotain tämän tyyppistä: mitta tuli täyteen tai että nyt riittää. Siihen viitaten totesin että samaa mieltä. Kuten on tullut esiin nyt keväällä, epärehellinen meno on ollut kaksikon tapana, valitettavasti. Lapsista en ole puhunut mitään missään kohdassa.

  Aurinkoa!

 20. riitta nyqvist sanoo:

  Sari hyvä, totuudella ei ole jäsenkirjaa.
  Aurinkoista toukokuuta toivotellen
  Riitta

 21. Lulu Ranne sanoo:

  Terve!

  Totuus löytyy 1.10.2014 KU:sta. Siellä Kiemunki nimenomaan käsittelee lasteni asioita ”Mitta täysi”-jutussa. Sari Rautio jakoi juttua innolla fB:ssä. Siitä on tallella todisteena mm screenshot.

  Lulu

  • Sari Rautio sanoo:

   Lulu Ranne, kyllä jaoin jutun otsikon takia, ja kiitos tarkasta otsikosta, ”mitta täysi” pitää paikkansa. Muuhun en ole ottanut kantaa. Viitaten tilapäisen valiokunnan yksimieliseen esitykseen, ja tausta-aineistoon, toimintatapasi on syytä tutkia ja odotan mielenkiinnolla vastinettasi. Pelisääntöjen noudattamisesta on kyse.
   Aurinkoa ja voimia;)
   Sari

   • Antti Sulonen sanoo:

    Eikö äänestäjien pitäisi sanella pelisäännöt.
    Toivokamme vesisadettakin välillä, ettei aurinko aivoja täysin paahda.

 22. Kari Ilkkala sanoo:

  Jännää miten voi nuin kohdistaa fanituksensa vain otsikkoon, pitääpä muistaa. Kun Soini tai Tynkkynen sanoo jotain, mitä hymyilevät päät paheksuvat, pitää jokaisen persun rientää kilvan kiistämään, muuten on samaa mieltä. Kh:n pj voi jakaa ja peukuttaa ja kj kehua lehdessä osallistumatta itse mielipiteeseen.

 23. Kari Ilkkala sanoo:

  Ai niin, unohtui mainita… meidän mitta tuli täyteen jo ennen vaaleja. Valitettavasti valtaenemmistön hymyilevän kohteliaan julkisivun takana tapahtuva touhu on ollut ja on juuri niin härskiä kuin pelkäsimmekin. Eivät kuntavaalit pyyhi aikaisempien kausien rötväilyjä pois, vaikka uusien valtuutettujen suut pyritäänkin tukkimaan.

 24. Lulu Ranne sanoo:

  Totuudenvastaisia lausuntoja Rautiolta. Hän jakoi ja peukutti juttua, jonka otsikko oli tarkalleen ”Iisakin mitta on täysi”. Vai oli muka vain otsikon peukuttamista…..
  Pelisääntöjen noudattamisesta ei Raution osalta ainakaan voinut olla kyse.

  Lulu

 25. Ilkka Iivari sanoo:

  ”Syyttäjän toiminnasta olen samaa mieltä kysyjän kanssa. Merkillistä että viidessä vuodessa ei päästy eteenpäin.
  Sari”
  Syyttäjien voimavarat niukkuuteen ovat ajaneet hallitukset, jossa Sari sun edustamasi puolue on ollut päälimäisenä puuhastelijana.
  Samaan aikaan on haettu amerikkalaista oikeuskäytäntöä, ettei mikään voi toimia. Viimeisimmän esitutkintauudistuksen tuloksia näemme kohta.
  Tiedän jutusta aika paljon. Jutulle nimetään syyttäjä, mutta vapaassa maassa syyttäjä voi vaihtaa hommia tai paikkakuntaa. Seuraava saa taas tuhansien sivujen fiktiokertomukset käteensä.
  Joissain toimivissa organisaatioissa rikoksesta epäillyt toimitusjohtajat siirretään heti syrjään, mutta sellaista ei tapahdu Hämeenlinnan kaupungissa.
  Peukutuksiin ja kommentteihin en ota kantaa, sillä silloin aurinko menee pilveen.
  Ihmisten asioiden hoitaminen on käsittääkseni työntekoa, eikä pelkästään erilaisien tilaisuuksien kuuluisuuksien kanssa selfien ottoa. Eikä myöskään asiat hoidu siten, että etsitään rikosilmoituksen aiheita kaiken aikaa.
  Ilkka

 26. Rita Luoma sanoo:

  Sari Rautio, päteekö edelleen kommenttisi?: ”Hallituksen pöydän ympärillä noudatetaan yhdessä sovittuja pelisääntöjä, hallintosääntöä ja lakia. Ja kuten kaukalossakin, sääntöjen rikkomuksesta joutuu jäähylle tai saa pelikiellon.” Viittaan julkisuudessa paljon huomiota saaneeseen Lulu Ranteen laittoman hyllytyksen valmisteluun.

 27. Janne Routio sanoo:

  ”toimintatapasi on syytä tutkia ja odotan mielenkiinnolla vastinettasi. Pelisääntöjen noudattamisesta on kyse.”

  Yllä siis Sari Raution viime keväänä kirjoittama kommentti. Minä korjaisin tuota lausetta hieman ja heitän sen Sari Rautiolle takaisin Lulu Ranteen erottamiseen liittyen siis näin: Toimintatapanne; siis sinun Sari ja Iisakki Kiemungin on syytä tutkia ja odotan mielenkiinnolla vastinettasi. Pelisääntöjen noudattamisesta on kyse.

  Jos sinun ja Kiemungin toimintatavat ja pelisäännöt tukeutuvat mielivaltaisiin ja laittomiin erottamisiin, vieläpä ilman että reagoitte asiaan edes oikeuden ja syyttäjän päätösten jälkeen millään lailla, on jokainen valtuutettu lainsuojaton Hämeenlinnassa.

Jätä kommentti

css.php